Έκδοση pick-up του VW Transporter

Από: http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Ekdosh-pick-up-toy-VW-Transporter_120614.asp

  • Η Volkswagen παρουσίασε στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων του Ανόβερο το Tristar concept, προκειμένου να γιορτάσει τα 30 χρόνια από το λανσάρισμα του πρώτου Syncro concept.

     

Παίρνοντας ως βάση εξέλιξης το Transporter, οι άνθρωποι της VW έφτιαξαν το Tristar concept, ένα «θηριώδες» 4κίνητο pick-up, το οποίο χάρη στο 2.0 TDI μοτέρ του και το 7άρι κιβώτιο DSG, κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 10 δλ.

Η Volkswagen παρουσίασε στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων του Ανόβερο το Tristar concept, προκειμένου να γιορτάσει τα 30 χρόνια από το λανσάρισμα του πρώτου Syncro concept. Το εν λόγω concept αποτελεί ένα μακρύ, 2θυρο (extended cab) pick-up όχημα, το οποίο στηρίζεται στο αμάξωμα του Transporter.

Προκειμένου να τιμήσει τον off-road χαρακτήρα του, το Tristar διαθέτει πλαστικά προστατευτικά του αμαξώματός του και τροχούς 17 ιντσών με ελαστικά της BF Goodrich, ενώ η απόστασή του από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 30 χλστ. Η εμπρόσθια του όψη έχει γίνει περισσότερο σπορτίφ, η γρίλια της μάσκας έχει αλλάξει, ενώ έχουν τοποθετηθεί προβολείς LED και ένας εργάτης.

Σε αντίθεση με την «σκληροτράχηλη» εμφάνιση του αμαξώματος, στο εσωτερικό επικρατεί μια πολυτελής ατμόσφαιρα, με δερμάτινα καθίσματα, μεταλλικό διάκοσμο και …καφετιέρα espresso. Έχει τοποθετηθεί ένα tablet 20 ιντσών και ένα προηγμένο σύστημα infotainment.

Το Tristar concept παίρνει κίνηση από ένα 2λιτρο TDI μηχανικό σύνολο, απόδοσης 204 ίππων και 450 Nm. Μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων, η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς (4MOTION), επιτρέποντας στο «θηριώδες» pick-up να πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 10 δλ., με την τελική του ταχύτητα να ορίζεται στα 185 χλμ./ώρα.