Αντωνία Καλλιμούκου : Το ξέσπασμα στην «Ελένη»: «Δεν ήμουν εγώ!»

Η Αντωνία Καλλιμούκου ξέσπασε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ελένη», το μεσημέρι της Παρασκευής, για όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για εκείνη τις τελευταίες ημέρες.

Μετά από έναν σύντομο πρόλογο της Ελένης Μενεγάκη, η οποία διευκρίνισε πως η συζήτηση στην εκπομπή έγινε μετά από πρόθεση της ίδιας της Αντωνίας Καλλιμούκου, το γνωστό μοντέλο είπε: «Κατ’ αρχήν, σε ευχαριστώ πάρα πολύ/ Όταν βγει μια αρνητική φήμη ή γίνει ένα αρνητικό σχόλιο, δεν είμαι άνθρωπος που θα βγει να το σχολιάσει. Πήρε, όμως, τεράστια διάσταση το θέμα και δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια».

Στη συνέχεια, η Αντωνία Καλλιμούκου μίλησε ευθέως για τις φήμες που την ενέπλεξαν στην υπόθεση της σύλληψης στη Βουλγαρία γνωστού μοντέλου για πορνεία: «Κατηγορήσαν μια κοπέλα ότι συνελήφθη στη Βουλγαρία και είναι πρώην εστεμμένη και πανελίστρια, στοιχεία που έχω μόνο εγώ. Εστεμμένη, πρώην μοντέλο, στο πάνελ μεγάλης εκπομπής, με μεγάλα νούμερα. Και στη συνέχεια αυτό ανακυκλώθηκε και όλο και έβγαζαν κάτι παραπάνω για να με φωτογραφήσουν. […] Δεν θα σας πω πολλά. Εγώ το μόνο που θέλω να πω είναι πως δεν πρόκειται κανένας να με αγγίξει. Είναι εγκληματική επίθεση. Θα πρέπει να υπάρχει νόμος για αυτό το πράγμα. Έχω συμβουλευτεί δικηγόρο. Όσοι άνθρωποι έμπλεξαν το όνομά μου, με φωτογράφησαν ή blogs που έγραψαν το όνομά μου – γιατί γράφτηκε “αυτή είναι” – θα υποστούν τις συνέπειες, θα πάω από τον δρόμο της δικαιοσύνης. Έτσι είναι όταν βγάζεις μία βρώμα για έναν άνθρωπο που έχει δείξει ποιος είναι – όσοι με ξέρουν, όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου, ξέρουν πώς έχω πορευτεί, ξέρουν πόσο αξιοπρεπής είμαι. Δεν θα το αφήσω!».

Μάλιστα, η Αντωνία Καλλιμούκου, εμφανώς ταραγμένη αλλά και οργισμένη, πρόσθεσε: «Όλοι να το ξέρουν, δεν έχω καμία σχέση. Δουλεύω, έρχομαι κάθε μέρα σε επαφή με παιδιά, γράφω παιδικά βιβλία. Δεν μπορούν να με αγγίξουν, δεν φοβάμαι κανέναν. Να βγει η υγιής δημοσιογραφία, να κάνει έρευνα και να βρει στοιχεία. Έχει περάσει τεράστια διάσταση το θέμα και δεν πρόκειται να κάτσω με σταυρωμένα χέρια. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, μετά αντέδρασα σπασμωδικά. Είμαι άπειρη. Όταν με παίρνει ένας δημοσιογράφος τηλέφωνο, δεν ξέρω καν ότι γράφει τη συνομιλία εκείνη τη στιγμή. Μου το λέει μετά: “Σε γράφουμε”, τι; Θα του το κλείσω στα μούτρα; Πλέον, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, πήγα στη Δίωξη Ηεκτρονικού Εγκλήματος για ένα συγκεκριμένο blog που τόλμησε να γράψει “αυτή είναι”. Είναι μηνύσιμο, ήμουν έτοιμη να πάει για σύλληψη η κατάσταση αυτή, να πάνε αυτόφωρο αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δεν με καλύπτει ο νόμος. Είναι blog, είναι ανώνυμο, δεν είναι site, δεν κρύβεται κανένας από πίσω. Είναι σαν να κάνω μήνυση σε ένα φάντασμα. Δεν θα βρω το δίκιο μου. Έχει να κάνει με την Google και την Αμερική. Η Αμερική δεν αντιμετωπίζει τη δυσφήμιση σαν ποινικό αδίκημα. Δεν με καλύπτει ο νόμος. Για αυτό όλοι αυτοί στα blogs, οι άνανδροι, μπορούν να κατηγορούν τον καθένα. Σήμερα είμαι εγώ, αύριο μπορεί να είναι αυτή.  Έτσι θα γίνει; Θα κάθεται ο καθένας να βρωμίζει το όνομά μου; Ας βρουν στοιχεία! Και όταν τα βρουν, ας με θάψουν. Δεν πρόκειται να βρει κανένας τίποτα! Θα μιλήσω με την πρεσβεία, δεν ξέρω καν αν υπάρχουν στοιχεία να αποδείξω πως δεν έχω ταξιδέψει ούτε μία φορά σε αυτό το μέρος. Κι αυτό που βλέπεις τώρα δεν είναι απολογία. Προκαλώ! Ποιος είναι σωστός δημοσιογράφος ρε; Ποιος είναι; Τελειώνει εδώ! Θα βρουν τον μπελά τους. […] Άνανδροι όλοι! Για να κάνουν κλικαρίσματα; Τι είμαι; Ποια είμαι; Ξέρουν με ποιον άνθρωπο έχουν να κάνουν;».

Όσο για την αντίδραση της οικογένειάς της, η Αντωνία Καλλιμούκου είπε: «Τους ενημέρωσα εγώ. Εγώ η ίδια! Τι θα μου πει  η μάνα μου; Δεν ξέρει τι παιδί έχει; Τι να μου πει; Το μόνο που μου λένε είναι να μη χαλάσω την υγεία μου, αλλά το χαμόγελό μου δεν θα το χάσω για κανέναν. Όπως με βλέπουν τώρα, δεν θα με ξαναδούν. Δεν είναι φόβος, είναι αγανάκτηση. Αυτή η σαπίλα θα μείνει -και το όνομα. Δεν μπορώ να βάλω σε κανενός το μυαλό ότι δεν είμαι εγώ, αλλά δεν είμαι! Ας το αποδείξουν. Και τελειώνει το θέμα εδώ. Σε ευχαριστώ και το κάνω εδώ, μέσα από την εκπομπή, γιατί δεν έχω δύναμη να μιλήσω κάπου αλλού. Δεν έχω αποδείξεις ούτε εγώ ακόμα. Θα με βοηθήσει ο δικηγόρος μου και η υγιής δημοσιογράφια. Πραγματικά ζητάω τη στήριξη! […] Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα. Όποιος έχει στοιχεία να έρθει εδώ. Και τελειώνει εδώ. Λυπάμαι μόνο για τον νόμο που δεν μπορεί να με καλύψει. Γιατί σας είπα, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Όλοι αυτοί οι μάγκες, που δεν υπογράφουν, τώρα κάνουν πάρτι. Ντροπή τους, μόνο αυτό».

Πηγή : yupiii.gr