Έλενα Ακρίτα : Η εξομολόγηση για την υιοθεσία του γιου της

Στην εκπομπή «ΤΕΤ Α ΤΕΤ» και τον παρουσιαστή Τάσο Τρύφωνος μίλησε η Έλενα Ακρίτα. Μάλιστα, για πρώτη φορά, συζήτησε ανοιχτά το θέμα της υιοθεσίας του γιου της, Παύλου, αλλά και το πώς αποφάσισε να του το πει.

«Υιοθέτησα το γιο μου όταν ήταν 3 μηνών μωρό και, μέχρι τα 18 του, αυτό ήταν ένα θέμα που δεν το ανέφερα ποτέ. Αυτό έκανα και στις συνεντεύξεις που έδινα. Τους έλεγα “μπορείτε να με ρωτήσετε για όλα, αλλά να μην αναφερθεί πουθενά η λέξη υιοθεσία, μέχρι να ενηλικιωθεί ο γιος μου. Τώρα, από τη στιγμή που ενηλικιώθηκε, έχω και τη δική του συναίνεση, ως ενήλικας που είναι, και μπορώ να μιλήσω», παραδέχτηκε η Έλενα Ακρίτα.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη και αρκετά επώδυνη διαδικασία. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις μεγαλώσει ένα παιδί, από 3 μηνών, και η μόνη μάνα που έχει γνωρίσει είσαι εσύ, να του πεις τα πάντα. Όμως, πρέπει να το κάνεις. Τότε πέρασα πολύ μεγάλα ζόρια. Διάβασα πολλά βιβλία, συνεργάστηκα με παιδοψυχολόγους -οι οποίοι δεν μου είπαν ιδιαίτερα πράγματα- και γύρω στα 4 με 5 του χρόνια ήθελα να το ξέρει. Δεν ήθελα να πάει δημοτικό και να το ακούσει από κάποιο άλλο παιδί. Από τα 5 του ήξερε την αλήθεια. Αυτή την αλήθεια δούλεψα μαζί του και ποτέ δεν με ρωτάει πολλά πράγματα. Αν όλο αυτό είναι ένα αγκάθι στην ψυχή, δεν το ξέρω. Μπορεί και να είναι. Αυτό που με συγκίνησε πολύ μία φορά που μιλούσαμε και του έλεγα για τη βιολογική του μητέρα -ότι μπορεί να πάει να τη συναντήσει, να της μιλήσει κλπ- με ρώτησε “και πώς θα τη λέω;”. Και του είπα “όπως σου βγει και όπως θέλεις!”. “Θα τη λέω, κυρία, γιατί η μαμά μου είσαι εσύ!”. Αυτή τη στιγμή δεν θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Συγκινήθηκα πολύ!», εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων,  η Έλενα Ακρίτα στον Τάσο Τρύφωνος.

Πηγή : yupiii.gr