Ντέιβιντ Μπάουι: «The Next Day» το νέο άλμπουμ του έπειτα από 10 χρόνια

Θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου και θα περιέχει 14 νέα τραγούδια

Τελικώς διέψευσε τους πάντες όσον αφορά στα περί σιωπηλής απόσυρσης και ο «Λεπτός Λευκός Δούκας» επιστρέφει έπειτα από 10 χρόνια στη δισκογραφία με νέο άλμπουμ το οποίο και ονοματίζει με τον αισιόδοξο τίτλο «The Next Day». Επειτα από ένα μπαράζ δημοσιευμάτων σχετικά με το τι κάνει ο μονίμως πλέον εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη βρετανός καλλιτέχνης, εκείνος διάλεξε την ημέρα των 66ων γενεθλίων, την 8η Ιανουαρίου για να ανακοινώσει πως στις 11 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει η δουλειά του που θα περιέχει 14 νέα τραγούδια_στην deluxe έκδοση θα υπάρχουν ακόμη τρία.
Το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ με τον τίτλο «Where Are We Now?» μπορεί ήδη να ακούσει κανείς στο νέο site του αλλά και να το κατεβάσει από το iTunes. Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στην περίοδο ’77-’78 που έζησε ο Μπάουι στο Βερολίνο και συγκεκτιμένα σε σημεία αναφοράς όπως η Potsdamer Platz ή το εμπορικό κέντρο KaDeWe. Το βίντεο του τραγουδιού έχει επιμεληθεί ο νεοϋορκέζος καλλιτέχνης Τόνι Αουσλερ με το πρόσωπο του Μπάουι να εμφανίζεται αρχικά παραμορφωμένο μέσα από το κεφάλι μιας κούκλας. 
Το τελευταίο άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπάουι «Reality» είχε κυκλοφορήσει το 2003, ακολούθησε μία εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία η οποία όμως διακόπηπε έπειτα από επέμβαση που έκανε στην καρδιά το 2004 στη Γερμανία και έκτοτε πραγματοποιήσε ελάχιστες έκτατες εμφανίσεις. Την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί στο Victoria & Albert του Λονδίνου έκθεση που θα καλύπει ολόκληρο σχεδόν το καλλιτεχνικό φάσμα που κινήθηκε ο εμβληματικός καλλιτέχνης από το 1964 μέχρι σήμερα.
Τα τραγούδια του άλμπουμ
The Next Day
Dirty Boys
The Stars (Are Out Tonight)
Love Is Lost
Where Are We Now?
Valentine’s Day
If You Can See Me
I’d Rather Be High
Boss Of Me
Dancing Out In Space
How Does The Grass Grow
(You Will) Set The World On Fire
You Feel So Lonely You Could Die
Heat
Η Deluxe έκδοση περιέχει επίσης τα: 
So She
I’ll Take You There
Plan
Πηγή : tovima.gr