Υποψηφιότητα του ελληνικού ντοκιμαντέρ Μορφογένεση σε φινλανδικό φεστιβάλ

Το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη-παραγωγού Χρήστου Ν. Καρακάση «Μορφογένεση», διακρίθηκε και προβάλλεται τον Νοέμβριο στο Wildlife Vaasa Festival 2012 Φινλανδίας, 21 με 25 Νοεμβρίου, ενώ διεκδικεί ταυτόχρονα το βραβείο Καλύτερης Καλλιτεχνικής ταινίας (Terranova Artistic Award by the Ostrobothian).

«Το ντοκιμαντέρ Μορφογένεση γεννήθηκε μέσα απο σκέψεις που αφορούν την τέχνη και πως αυτή παράγεται.Η έννοια της μορφής και της γένεσης είναι κατά κύριον λόγο ο προβληματισμός του κάθε ανθρώπου που εντάσσει την σκέψη του σε ένα φιλοσοφικό υπόβαθρο.Ο κόσμος γύρω μας αρκετές φορές δεν ανταποκρίνεται αισθητικά αλλά και σε πραγματικές συνθήκες  σε αυτό που σκεφτόμαστε.Πολλές φορές η αντιγραφή είναι αυτό που κυριαρχεί στην τέχνη ,στην πραγματικότητα ,στις σχέσεις των ανθρώπων,στην καθημερινότητα.Η ουτοπική σκέψη του νέου του καινούριου,της καινοτομίας αρκετές φορές θεωρούμε ότι είναι φαντασία και όνειρο.Ο Καμύ έλεγε ότι “μόνο η κατά προσέγγιση σκέψη μπορεί να γεννήσει την πραγματικότητα” και με γνώμονα αυτό η μορφογέννεση είναι αναγκαία συνθήκη για την πραγματική ζωή» σημειώνει ο σκηνοθέτης Χρήστος Ν. Καρακάσης.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ
Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Μάντικας μετατρέπει την φαντασία και την νόηση σε μια ποιητική της μορφογένεσης. Ειναι διπλωματούχος της Γαλλικής Κυβερνήσεως  D.P.L.G με σπουδές στην Ecole Nationale Superieure d’ Architecture U.P.1  των Παρισίων. Οι αυθεντικές αρχιτεκτονικές του συνθέσεις, η πρωτοτυπία των κατασκευών, συνθέτουν τη μέχρι τώρα πορεία του. Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως το σίδερο και το γυαλί. Δίνει μορφή στη χρυσή τομή της νοημοσύνης ενώ με τη βοήθεια των χρωμάτων ανάγει το ριζόχαρτο της αρχιτεκτονικής στον καμβά της μοντέρνας τέχνης. Επί 30 Χρόνια ζει μόνιμα χειμώνα καλοκάιρι στην Μύκονο.

Πηγή : elculture.gr