Έλλη Στάη : Οι τελευταίες εξελίξεις: Τι δηλώνει η ίδια;

Αργά το απόγευμα θα κριθεί η παραμονή της Έλλης Στάη στην ΕΡΤ καθώς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, Νίκο Σίμο, τον Διευθυντή Ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιο Λιάτσο και φυσικά την Έλλη Στάη.

Μετά την αιφνίδια αντικατάσταση της δημοσιογράφου στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων από την Πηνελόπη Γαβρά και τις διαρροές για τον έντονο διαπληκτισμό της με τον Βασίλη Θωμόπουλο (τον οποίον χαρακτήρισε ανεπαρκή και ζήτησε να μην βρίσκεται στο κοντρόλ την ώρα που παρουσιάζει το δελτίο), πολλά ακούγονται στους διαδρόμους του Ραδιομέγαρου της Αγίας Παρασκευής. Η ίδια η Έλλη Στάη, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της, μιλά για πολιτική δίωξη εναντίον της ενώ σε επικοινωνία που είχε με το golema.gr χαρακτήρισε ανυπόστατα τα όσα γράφτηκαν για το επεισόδιο με τον Βασίλη Θωμόπουλο αλλά έκανε λόγο για μια “ δημιουργική διαφωνία” μη θέλοντας όμως να δώσει συνέχεια.

Παράλληλα, στέλεχος της ΕΡΤ, μιλώντας στο Yupiii, τονίζει: “Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αν δεν μπορέσει να βρεθεί μια χρυσή τομή ανάμεσα στην παρουσιάστρια του δελτίου και στον Διευθυντή Ειδήσεων, τότε δεν αποκλείεται να “σπάσει” το συμβόλαιο της παρουσιάστριας. Όλα θα κριθούν από την συνάντηση που θα γίνει σε λίγες ώρες”.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η όποια σύγκρουση υπάρξει θα έχει ενδιαφέρον, όχι όμως στο μέτωπο της Αγίας Παρασκευής αλλά στο πολιτικό. Η σύμβαση της Έλλης Στάη λήγει τον Δεκέμβριο αλλά εδώ και καιρό έχει γίνει αντιληπτό ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν την παρουσία της στην ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, επειδή χθες ενεπλάκη και το όνομα της αρχισυντάκτριας του δελτίου στην όλη ιστορία του διαπληκτισμού (αναφέρθηκε ότι η Έλλη Στάη επιθυμεί την Νικόλ Λειβαδάρη στο κοντρόλ και όχι τον Βασίλη Θωμόπουλο), η δημοσιογράφος Νικόλ Λειβαδάρη σε επιστολή της αναφέρει: “…Σας βεβαιώνω με πάσα ειλικρίνεια ότι τέτοια επιθυμία δεν εκφράστηκε ποτέ ούτε από την Ελλη Στάη, ούτε από κανέναν άλλο για τον απλούστατο λόγο ότι είμαι ήδη στην «ομάδα του δελτίου» – για την απόλυτη ακρίβεια είμαι η αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου εδώ και ενάμισι χρόνο, όπως εξάλλου ρητά και ξεκάθαρα αναφέρει η σύμβασή μου με τη ΝΕΤ. Εξ όσων γνωρίζω, δε, ουδέποτε με κατήργησε κανείς ώστε να συντρέχει λόγος παρέμβασης για την επιστροφή μου. Προς απλή αποκατάσταση της αλήθειας και για όσους αρέσκονται τις τελευταίες ώρες να διακινούν προφάσεις εν αμαρταίας…”

Πηγή : yupiii.gr