Θεατρικές πρεμιέρες στην Αθήνα

Από αυτή την εβδομάδα καινούργιες παραστάσεις σηκώνουν την αυλαία τους

Οι πρεμιέρες αρχίζουν να βγαίνουν, σαν τα μανιτάρια, μετά τις πρώτες ψιχάλες…. Από αυτή την εβδομάδα το θέατρο ξαναμπαίνει στους κανονικούς του ρυθμούς, με τις καινούργιες παραστάσεις να σηκώνουν την αυλαία τους, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Το τρίτο κουδούνι ετοιμάζεται να χτυπήσει άμεσα σε τρία κεντρικά θέατρα:

Ο Γιώργος Κιμούλης προτείνει μια «Συνέντευξη»: Ερμηνεύει έναν απαξιωμένο, πλέον, πολεμικό ανταποκριτή που συναντά τυχαία μια σταρ της τηλεόρασης _την υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα. Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι η …σύγκρουση. Πρόκειται για το έργο των Χόλμαν και Βαν Γκoγκ που γνωρίσαμε από τη μεγάλη οθόνη πρώτα στην ολλανδική παραγωγή με την υπογραφή του Τέο Βαν Γκογκ (2003), και έπειτα στην αμερικανική , το 2007 από τον Στιβ Μπουσέμι _ο οποίος και έπαιζε μαζί με τη Σιένα Μίλερ.  Ο Κιμούλης σκηνοθετεί και συνυπογράφει με τον Ακη Δήμου τη μετάφραση και τη διασκευή. Η σκηνογραφία είναι του Γιάννη Μετζικώφ. Πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στο θέατρο Αθηνών, στις 21.00. Παραστάσεις κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, κάθε Σάββατο στις 18.00 και 21.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.00.  

Την Παρασκευή ξεκινά και ο Γρηγόρης Βαλτινός στο θέατρο Ιλίσια (στη φωτογραφία αριστερά), με το έργο του Τζον Πρίσλεϊ «Ο Επιθεωρητής έρχεται» σε δική του απόδοση – σκηνοθεσία. Μαζί του ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και οι Κερασία Σαμαρά, Μάνος Ζαχαράκος, Κώστας Βασαρδάνης, Ευτυχία Γιακουμή και Σταύρος Νικολαΐδης.

Τρίτη πρεμιέρα, την Παρασκευή, με «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, την παράσταση που περιόδευσε όλο το καλοκαίρι και τώρα εγκαθίσταται στο θέατρο Ακροπόλ, εγκαινιάζοντας τη νέα σεζόν. Σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη και με τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου το έργο που γράφτηκε στη μεταπολίτευση, μεταφέρει τον παλμό του στο σήμερα. Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου κ.ά.

Πηγή : tovima.gr