Παρουσίαση του έργου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και νέων μεταπτυχιακών

Με θέμα την παρουσίαση του έργου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και την παρουσίαση των νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής καθηγητής Κώστας Γραμμένος παραβρέθηκε και ο Δημαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε με θερμά λόγια για το Διεθνές Πανεπιστήμιο.
Ο καθηγητής Γραμμένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρουσίασε το έργο που έχει γίνει από την ίδρυση του πανεπιστημίου και μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργεί «με τα πρότυπα Πανεπιστημίου με διεθνή παρουσία, διότι έτσι μόνο θα μπορέσει να διεκδικήσει θέση στο διεθνή χώρο.»
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των σχολών: Οικονομίας και Διοίκησης από τον καθηγητή Νικόλαο Μουσιόπουλο, Επιστημών Τεχνολογίας από τον καθηγητή Ιωάννη Βλαχάβα, Ανθρωπιστικών Επιστημών από τον καθηγητή Βασίλη Γούναρη και των νομικών μεταπτυχιακών απο τον καθηγητή Αθανάσιο Καΐση.
Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τα εξής Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.
Πηγή : kathimerini.gr