«Μόλις άλλαξα ζώδιο»: Αποδομώντας τα ταμπού για τον καρκίνο

Ένα κόμικ για τις σύγχρονες ασθένειες και τους καθημερινούς ανθρώπους
Η Λουσίλ Πετρίδου είναι μια σύγχρονη γυναίκα, στέλεχος μεγάλης εταιρείας. Το 2009, αναγκάστηκε να αλλάξει ζώδιο. Από Δίδυμος έγινε Καρκίνος. Καρκίνος του μαστού. Του δεξιού συγκεκριμένα…

Η περιπέτεια της υγείας της είχε αίσιο τέλος. Επέστρεψε στο ζώδιο των Διδύμων μαζί με ένα σπαρταριστό κόμικ, στο οποίο περιγράφει τη διαδρομή από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία. Ο αυτοσαρκασμός, τα παιχνίδια με τις λέξεις και το δολοφονικό χιούμορ της συγγραφέως αποδομούν όλα τα ταμπού γύρω από την ασθένεια του καρκίνου.

Συνοδοιπόρος και αφοπλιστικός σχολιαστής η Μπουμπού, το μικρό σκυλάκι ράτσας Pug που ζει με την ηρωίδα τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Κυψέλη. Tα υπέροχα ”χειροποίητα” σκίτσα του κόμικ υπογράφει η Πόλλυ Πούλιου.

Το «Μόλις άλλαξα ζώδιο», ένα κόμικ 80 σελίδων σε τετραχρωμία, είναι το πρώτο εκδοτικό προιόν της TREE και το πρώτο της κόκκινης σειράς κόμικ, με άξονα τις σύγχρονες ασθένειες και τον τρόπο που τις αντιμετωπίζουν καθημερινοί άνθρωποι. 

Την προσεχή Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, στις 19:00 και στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24), οι εκδόσεις ΤREE παρουσιάζουν το βιβλίο-κόμικ της Λουσίλ Πετρίδου «Μόλις Αλλαξα Ζώδιο – Πώς νίκησα τον καρκίνο του μαστού».

Θα μιλήσουν οι: Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης (ΜD PhD χειρουργός, διευθυντής κλινικής μαστού ΙΑΣΩ General), Στυλιανός Γιασσάς (ογκολόγος-παθολόγος), Πόλλυ Πούλιου (εικονογράφος) και η ίδια η συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ, Κώστας Αρβανίτης.

Εκδόσεις Tree, Εμμ.Μπενάκη, τηλ. 210-38.37.330

Πηγή : protothema.gr