Η Imany έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έρχεται το Φεβρουάριο στο Gazarte
Νοσταλγική, ρομαντική, ευαίσθητη, αποφασισμένη, μελαγχολική, μαγική… Η Imany, η όμορφη Γαλλίδα που με ένα τραγούδι μόνο, το «You will never know», έγινε διάσημη μέσα σε μία νύχτα θα βρεθεί στις 11 και 12 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, στη σκηνή του Gazarte.
Παιδί μίας 10μελούς οικογένειας, με καταγωγή από τα νησιά Κομόρο της Αφρικής, η Imany μεγάλωσε στα προάστια του Παρισιού. «Να τραγουδάω. Ότι ακριβώς ήθελα περισσότερο από τότε που ήμουν επτά ετών.
Τότε βέβαια πίστευα ότι αυτό είναι κάτι που κάνουν οι άλλοι άνθρωποι και όχι εγώ», εκμυστηρεύτηκε στις πρώτες συνεντεύξεις της η Nadia Mladjao, όπως είναι το πραγματικό της όνομα .
«Όταν ήμουν μικρή, κανείς δεν μου έλεγε ότι η φωνή μου ήταν καλή, έλεγαν μόνο ότι ήταν “δυνατή” κι έτσι δεν πίστεψα ότι το τραγούδι ταίριαζε σε μένα».
Κάθε σκέψη για να προωθήσει τα παιδικά της όνειρα μπήκε στην άκρη όταν ανακάλυψαν τη «Νάντια» στο μετρό στο Παρίσι οπότε ακολούθησαν επτά χρόνια modelling κατά την διάρκεια των οποίων όταν δεν δούλευε, έγραφε τα τραγούδια της. Η Nadia έγινε «Ιmany» (σημαίνει «πίστη» στα σουαχίλι). Μια σωστή επιλογή όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων. «Χωρίς πίστη δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα», λέει.
Έπειτα από τρία χρόνια παραμονής στη Νέα Υόρκη, η Imany αποφάσισε να επιστρέψει στο Παρίσι, έχοντας στις αποσκευές της όμορφα ρούχα, ένα portfolio με φωτογραφίες αλλά και ένα demo cd με έξι τραγούδια που η ίδια είχε επιμεληθεί.
Τότε, αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με τη μουσική και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της επί σκηνής. Οι πρώτες εμφανίσεις της στο Παρίσι δημιούργησαν γρήγορα έναν πιστό πυρήνα θαυμαστών της. Οι κριτικές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην μελαγχολική γλυκύτητα της φωνής της, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρίσεις με την Tracy Chapman και τη Billie Holiday. Το όνομα Imany άρχισε να συζητιέται και εκτός Παρισιού.
Απέκτησε φήμη, είχε και έτοιμα τραγούδια, ο δρόμος έμοιαζε πλέον ανοιχτός. Ηχογράφησε άμεσα το πρώτο της άλμπουμ και κατάφερε να ξαφνιάσει την Ευρώπη με την ειλικρίνεια των τραγουδιών της. Γρήγορα οι περισσότεροι πρόσεχαν τη φωνή της παρά την ομορφιά της. Είχε κερδίσει το στοίχημα.
Info:
11&12 Φεβρουαρίου
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμές εισιτηρίων: A ΖΩΝΗ- 45€ / Β ΖΩΝΗ- 35€ / ΟΡΘΙΟΙ: 25€
Πηγή : newsbeast.gr