Διεθνής βράβευση για κυπριακό ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ «Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο» έλαβε το πρώτο βραβείο ως το «Καλύτερο Πολιτικό Ντοκιμαντέρ» για το 2011 από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Το ντοκιμαντέρ επιμελήθηκε και είναι παραγωγής της Αθηνάς Κρικέλη, η οποία είναι ανταποκρίτρια της ελληνικής υπηρεσίας της «Φωνής της Αμερικής» στη Νέα Υόρκη και διευθύνει την εταιρεία παραγωγής προγραμμάτων «Ελλοπία». Το βραβείο θα παραλάβει σε ειδική τελετή στις Κάννες το 2012.

Το ντοκιμαντέρ «Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο» διακρίθηκε ανάμεσα σε 30 χιλιάδες συμμετοχές, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η βράβευση αποτελεί δικαίωση για τους εγκλωβισμένους της κατεχόμενης Καρπασίας» δήλωσε η κ. Κρικέλη, επισημαίνοντας ότι «είναι ένα εισιτήριο για να γνωρίσει ο κόσμος την ιστορία αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι από το 1974 που πραγματοποιήθηκε η τουρκική εισβολή και κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού, επέλεξαν να ζήσουν φυλακισμένοι στα δικά τους χώματα, παραμένοντας ελεύθεροι πολιορκημένοι».

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) συγχαίρει την Αθηνά Κρικέλη για τη «μεγάλη επιτυχία», αναδεικνύοντας και προβάλλοντας μια από τις πιο τραγικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος.

Πηγή: newsbeast.gr