ΘΕΑΤΡΟ: Τρεις Δημιουργοί, Τρεις Ερμηνευτές

Αυτός και το παντελόνι του ,του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Ερμηνευτής :Γιάννης Λιλής
Η απαρηγόρητη χήρα ,του Κώστα Μουρσελά
Ερμηνεύτρια :Όλγα Μουργελά
Οι μάσκες του ηθοποιού , του Ντίνου Ταξιάρχη
Ερμηνευτής :Τάσος Αλαφάκης
Τρία μονόπρακτα τον κορυφαίων δημιουργών μας που σηματοδότησαν το νεοελληνικό – μεταπολεμικό θέατρο. Η διαχρονικότητά τους καθρεφτίζει τη σημερινή πραγματικότητα.
Στις μέρες μας που μας αφαιρούν τα δικαιώματα μας, πυροβολούν το μυαλό μας ,μας τρομοκρατούν για να μας κάνουν υποτακτικούς , άβουλούς και μοιραίους ,εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τρείς απροσκύνητους δημιουργούς και μέσα από τον λόγο τους να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας ως άνθρωποι και ως καλλιτέχνες.
Οι αξίες του πολιτισμού μας είναι εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο και με αυτές μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε .
Στις δύσκολες για τον λαό μας στιγμές και την ολομέτωπη επίθεση που ασκείται σε όλους τους τομείς της ζωής μας με την αφαίρεση των κοινωνικών και οικονομικών μας κατακτήσεων χρόνων, δεν θα μπορούσε να λείψει και η απαξία του Πολιτισμού, ο οποίος έχει υποβιβαστεί απο απαραίτητο κοινωνικό και λαικό αγαθό σε προιόν προς πώληση για παραγωγή κέρδους, προσβάσιμο στους λίγους. Η μοναξιά, η υποκριτική μικροαστική αντίληψη περί κοινωνικής ανέλιξης, η αγωνία του ανθρώπου-δημιουργού μπροστά στον θάνατο. Θέματα επίκαιρα σήμερα όσο και χθες.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ /ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ /ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : ΝΤΙΑ ΠΑΠΑΕΥΘΙΜΙΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΟΛΓΑ ΜΟΥΡΓΕΛΑ
ΗΧΟΣ/ΦΩΤΙΣΜΟΙ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ
Παραστάσεις :
Από 21/11/2011 και κάθε Δευτέρα Τρίτη στις 08:00μμ
Διάρκεια : 90 λεπτά
Γενική είσοδος : 10 ευρώ
‘Θέατρο της Ημέρας’ Γεννηματά 20 Αμπελόκηποι
Τηλ:210 6929090 /6995777 (θεάτρου)
www.theatro-imeras.gr
Τηλ. 6970045355 Λιλής Γιάννης (πληροφορίες θιάσου)
Πηγή : protothema.gr