ΘΕΑΤΡΟ : «Αθώος ή Ένοχος»

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
«Κυρίες και κύριοι! Ονομάζομαι Τζον Καρτράιτ και θα είμαι ο πρόεδρος του δικαστηρίου στην υπόθεση για την οποία έχετε επιλεγεί ως ένορκοι! Στη δίκη αυτή θα ερευνηθεί μια υπόθεση δολοφονίας…».
H μεγάλη επιτυχία του «Αθώος ή Ένοχος» στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη συνεχίζεται τη φετινή χρονιά στο θέατρο Κάππα από τις αρχές Νοεμβρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Το απόλυτο δικαστικό δράμα του Βρετανού «θυελλώδους» θεατρικού συγγραφέα Τζέφρεϊ Άρτσερ, που «ξεσήκωσε» με την πλοκή του ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά.
Μια σειρά από καθημερινά οικογενειακά γεγονότα μεταξύ 2 φίλων και των συζύγων τους οδηγούν τελικά στην προδοσία και στον φόνο, υφαίνοντας το απόλυτο δικαστικό δράμα και κάνοντας τον κοινό μάρτυρα απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και στη δίνη του έρωτα των πρωταγωνιστών που οδηγούνται τελικά σε αδιέξοδα που καθορίζουν τη μοίρα τους.
Ένας γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του, για να κληρονομήσει την περιουσία της. Ο καλύτερός του φίλος, γνωστός δικηγόρος, αναλαμβάνει την υπεράσπισή του. Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι είχε ερωτική σχέση με τον γιατρό και πως τo βράδυ του φόνου ήταν μαζί του. Τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου δυνατά με τα στοιχεία της αθωότητάς του και οι θεατές καλούνται να αποφασίσουν, ψηφίζοντας κατά τη διάρκεια της παράστασης για την αθωότητα ή την ενοχή του κατηγορούμενου. Και φυσικά ανάλογα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ακολουθεί και διαφορετική εξέλιξη της παράστασης, μεταμορφώνοντας το θεατρικό έργο σε μία διαδραστική επιλογή αναψυχής, ενώ παράλληλα δοκιμάζεται το κριτήριο της αυτόνομης βούλησης.
Το «Αθώος ή ένοχος» του Τζέφρεϊ Άρτσερ, μια πραγματικά διαδραστική παράσταση που έχει κερδίσει ήδη το λονδρέζικο κοινό και μας «συστήνει» στην Αθήνα ο Κώστας Σπυρόπουλος, μεταφράζοντας, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας, είναι ένα θεατρικό έργο, όπου πρωταγωνιστής τελικά αποδεικνύεται ο έρωτας και τα διαφορετικά πρόσωπά του. Και είναι ο έρωτας αυτός που άλλοτε εμφανίζεται γαλήνιος και άλλοτε τρικυμιώδης, όμως πάντοτε επικίνδυνος. Ιδίως για όσους αψηφούν τη δυναμική του.
Σκηνοθεσία-Απόδοση: Κώστας Σπυρόπουλος
Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει ο : Γιάννης Χριστοδουλόπουλος feat. Μηδενιστής, σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη
Interactive Video Art : Δημήτρης Ζόγκας
Παίζουν:
Κώστας Σπυρόπουλος, Μιχάλης Μαρίνος, Υρώ Λούπη, Κλέλια Ρένεση, Κώστας Ανταλόπουλος, Δημήτρης Χαβρές,Νάσια Κυριάκου, Δημήτρης Τσέλιος
Παραγωγή: Κώστας Σπυρόπουλος
Ημέρες Παραστάσεων: Παρασκευή (βραδινή 21.00)
Σάββατο (λαϊκή απογευματινή 18.00, βραδινή 21.00)
Κυριακή (19.00)
Τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ
17 ευρώ φοιτητικό
Θέατρο Κάππα: Κυψέλης 2, Κυψέλη-Αθήνα
Τηλέφωνο : 210-8813068
Πηγή : www.zougla.gr