Ρώσος ο Ντεπαρντιέ για να αποφύγει την υψηλή φορολόγηση

Ο Πούτιν υπέγραψε την απόφαση με την οποία ο ηθοποιός αλλάζει υπηκοότητα

Ενώ η συζήτηση στη Γαλλία για τη φορολόγηση των πολύ υψηλών εισοδήματων δεν έχει κοπάσει, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως, όπως είχε υποσχεθεί, δίνει τη ρωσική υπηκοότητα στον γνωστό Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ που είχε ζητήσει… φορολογικό «άσυλο» στη Μόσχα.
Με σύντομη ανακοίνωσή της ρωσικής προεδρίας την Πέμπτη, γνωστοποιήθηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε την απόφαση με την οποία ο ηθοποιός παίρνει τη ρωσική υπηκοότητα. Η διατύπωση της ανακοίνωσης, σημειώνει το Reuters, αφήνει να εννοηθεί πως ο Ντεπαρντιέ είχε υποβάλει σχετικό αίτημα.
Η υπόθεση Ντεπαρντιέ επανέρχεται σταθερά στη συζήτηση για το σχέδιο Ολάντ να αυξήσει τη φορολογία στα πολύ υψηλά εισοδήματα. 
Το Παρίσι εξετάζει πλέον πως θα επιφέρει τροποποιήσεις στα σχεδία για την φορολόγηση των πλουσιότερων πολιτών έπειτα από την ακύρωσή τους από το Συνταγματικό Δικαστήριο, ενδέχεται δε να εγκαταλείψει την αναφορά στην κλίμακα του 75%, ανέφερε κυβερνητική πηγή.
Στις 29 Δεκεμβρίου το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η έκτακτη φορολόγηση με 75% των εισοδημάτων άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ είναι άδικη για τη φετινή χρονιά, καταβαραθρώνοντας το κύριο προεκλογικό σύνθημα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Πηγή : tovima.gr