Mercedes A45 AMG: Πρώτες πληροφορίες

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες πληροφορίες που αφορούν στην κορυφαία έκδοση AMG της νέας A-Class, η οποία θα αποδίδει περί τους 330 ίππους και θα είναι τετρακίνητη.

Το ότι η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να πολλαπλασιάσει τις πωλήσεις της «οικογένειας» AMG μέσα στα προσεχή χρόνια, κάθε άλλο παρά μυστικό είναι στους κόλπους της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Πιο συγκεκριμένα, με δεδομένες τις έως τώρα πληροφορίες μας, στόχος των ιθυνόντων της Mercedes είναι οι ετήσιες πωλήσεις του brand της AMG να αυξηθούν κατά 50% έως το 2017 (από 20.000 σε 30.000 μονάδες σε ετήσια βάση). Θυμίζουμε με την ευκαιρία ότι τη χρονιά αυτή η AMG θα κλείνει αισίως τα 50 χρόνια των δραστηριοτήτων της. Προκειμένου να επιτευχθεί ο φιλόδοξος, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, αυτός στόχος, σημαντικός αναμένεται να είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει η νέα A-Class AMG, η οποία θα φέρει, με δεδομένα τα πρώτα στοιχεία, την ονομασία Α45 AMG.

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου θα φιλοξενείται ένας 4κύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων, με σύστημα τούρμπο και άμεσο ψεκασμό, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 330 ίππους σε συνδυασμό με ροπή στρέψης που θα ξεπερνά τα 40 χλγμ. από τις μόλις 2.000 σ.α.λ. Όπως γίνεται αντιληπτό, στο στόχαστρο της νέας Α45 AMG μπαίνουν ευθέως οι γερμανοί… ομοϊδεάτες της, οι οποίοι φυσικά δεν είναι άλλοι από το RS3 της Audi και την M135i της BMW. Σε κάθε περίπτωση, ο 2λιτρος αυτός κινητήρας, θα μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου με την αρωγή ενός συμπλέκτη τύπου Haldex, καθώς και ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, ενώ το «καθιερωμένο» πλέον σύστημα ESP θα είναι τριών σταδίων, με ανάλογο αριθμό προγραμμάτων λειτουργίας. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, η επιτάχυνση της νέας Α45 AMG από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα κυμαίνεται στο φάσμα των μόλις 5 δλ.

Σχεδιαστικά, η νέα Α45 AMG, η οποία στρατηγικά αναμένεται έως το 2017 να αποτελέσει το όγδοο ή ενδεχομένως και το ένατο μοντέλο της οικογένειας AMG, θα ξεχωρίζει από τις ταπεινότερες εκδόσεις της, χάρη στην πιο τονισμένη μάσκα και τα… διάσπαρτα ασφαλώς αεροδυναμικά βοηθήματος εμπρός, πίσω και στο πλάι, ενώ στο εσωτερικό τα βλέμματα αναμένεται να συγκεντρωθούν στα εντυπωσιακά μπάκετ καθίσματα της Recaro. Πότε αναμένεται να δούμε για πρώτη φορά στους δρόμους την κορυφαία έκδοση της νέας A-Class; Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο, οι έως τώρα πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το ντεμπούτο της δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Πηγή : 4troxoi.gr