Οι Maybeshewill στην Ελλάδα, για δυο συναυλίες

Οι Catch The Soap Productions και Lovelight Productions παρουσιάζουν το βρετανικό post rock συγκρότημα «Maybeshewill», που θα δώσει δυο συναυλίες στη χώρα μας  την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Εκρηκτικές κιθαριστικές εξάρσεις, μαγευτικά ιντερλούδια και συναρπαστικές ηλεκτρονικές παρεμβάσεις, σε έναν ήχο που προσπερνά με ευκολία τις μανιέρες, προσφέροντας μια πολυπόθητη πνοή δημιουργικής φρεσκάδας στην μοντέρνα ορχηστρική ροκ σκηνή. Οι Maybeshewill, το εξαιρετικό Βρετανικό post rock κουαρτέτο, έρχονται για δύο μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις σκηνές του An Club και Eightball Club, τη Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Σχηματισμένοι το 2005 από τους Robin Southby και John Helps, αποδεικνύουν από τα πρώτα τους κι όλας βήματα το ιδιαίτερο μουσικό όραμα και την ασυμβίβαστη φιλοσοφία τους. Το ιδιαίτερο μίγμα heavy κιθαριστικής rock, ηλεκτρονικών beats, και cinematic μουσικής σύνθεσης καταγράφεται ολοκάθαρα στο εκπληκτικό ντεμπούτο της μπάντας “Japanese Spy Transcript” – ένα ντεμπούτο που θα καταφέρει να τραβήξει από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα των φίλων του φρέσκου post rock ήχου παγκοσμίως. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την Robot Needs Home, το indie label που ίδρυσαν οι ίδιοι οι Maybeshewill με αποκλειστικό σκοπό την στήριξη της σκηνής του Leicester – από την οποία και αναδύθηκαν – πιστοί στο συναδελφικό αίσθημα και την DIY ηθική τους.

Η συνέχεια θα είναι εξίσου δυναμική με το “Not for Want of Trying” του 2008 να αναδεικνύεται από το (εξαιρετικά επιλεκτικό) Radio 1 του BBC ως άλμπουμ της εβδομάδας και με το περσινό “I Was Here For A Moment, Then I Was Gone” να τους εδραιώνει ως ένα από τα πλέον σημαντικά ονόματα της ορχηστρικής/post rock/electronica, οι Maybeshewill θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν το ήδη μεγάλο fanbase τους με κοινές εμφανίσεις πλάι σε εξίσου σημαντικά ονόματα του post rock χώρου, αλλά και με παγκόσμιες sold out περιοδείες σε Ευρώπη και Ασία. Τρία χρόνια σχεδόν μετά την αξέχαστη εμφάνισή τους επί ελληνικού εδάφους, οι μοναδικοί Maybeshewill επιστρέφουν αισίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 4 και 5 Μαΐου αντίστοιχα για να μας δείξουν το πιο ώριμο και δημιουργικό πρόσωπό της καριέρας τους.

Πηγή : culturenow.gr