Οι Tales Of Murder And Dust live σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Οι Catch The Soap, You Trip Me Up και Melotron Productions παρουσιάζουν τους Tales Of Murder And Dust live την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στο Stage Club, στη Λάρισα, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στο Eightball Club, στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στο six d.o.g.s, στην Αθήνα.
Opening acts
Θεσσαλονίκη: Sick Boys Connection
Λάρισα & Αθήνα: ΤΒΑ

Σε μια μουσική συγκυρία όπου η πεσιμιστική στατικότητα των Velvet Underground συνάντησε την γοτθική δραματικότητα του spaghetti western τοπίου των Wall of Voodoo, το σεξτέτο των Tales of Murder and Dust εφηύρε την δική του εκδοχή πάνω στην κιθαριστική psych-pop μελαγχολία.

Δημιουργημένοι στο μακρινό Άαρχους της Δανίας, κατάφεραν να συντονιστούν με τον ανανεωμένο ήχο της νωχελικής ψυχεδέλειας των Velvet Underground και 13th Floor Elevators (όπως την γνωρίσαμε από τους Black Angels, Blue Angel Lounge), εμπλουτίζοντας τον αιθέριο shoegazey ήχο τους με τους raga-like μελωδικούς τονισμούς του σιτάρ και τις μεσμερικές John Cale μονοτονίες του βιολιού.
Ο μοναδικός τους ήχος καταφέρνει να συνδέσει με τρόπο μοναδικό και σύγχρονο

περιοχές του neo-psych φάσματος που έστεκαν μέχρι σήμερα αγεφύρωτες: πότε ομαλός και πότε χειμαρρώδης, συνθέτει την αμερικάνικη guitar oriented psych-pop και soundtrack μουσική με την ανατολικότροπη ηχητική εξερεύνηση των 70s κάτω από μια μυστικιστική σκανδιναβική αύρα.

Με το πρώτο τους full length με τίτλο “Hallucination of Beauty” (σε παραγωγή και κυκλοφορία των ίδιων) να αποτυπώνει τον μουσικό τους στόχο πεντακάθαρα, αναζητούν – όπως και στην μουσική τους – την ομορφιά μέσα στη ροή του χρόνου, δημιουργώντας ένα πλουραλιστικό, φρέσκο και αψεγάδιαστο δίσκο που κοσμεί μερικές από τις πιο ψαγμένες best of 2012 λίστες συντακτών.

Οι You Trip Me Up, Μelotron και Catch The Soap Productions υποδέχονται τους Tales of Murder and Dust – το νέο μεγάλο όνομα του neopsychedelic ήχου – για 3 εμφανίσεις σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Πηγή : culturenow.gr